Enkel en voetklachten
Gemiddeld zetten we 4000 stappen per dag. Een blessure aan de voet of enkel die je hierin beperkt kan mede daarom erg vervelend en beperkend zijn. Je kunt worden belemmerd in je werk, sport en hobby en zelfs soms tijdens rust. Gelukkig zijn er vaak mogelijkheden om samen de voet en enkelklachten te verhelpen of te verlichten. Ben je benieuwd naar deze mogelijkheden? Heb je enkel of voetklachten waar je van af wil? Blijf er dan niet te lang mee rondlopen en maak snel een afspraak bij van Panhuis fysiotherapeuten.
Soorten voet en enkelklachten
Voet en enkelklachten zijn erg verschillend en kunnen vele oorzaken hebben. Je kunt er bijvoorbeeld last van krijgen door acute, traumatische momenten of door langdurige (over) belasting. Ook een groeispurt, ‘verkeerd’ of anders bewegen of door bijvoorbeeld artrose of andere onderliggende aandoeningen. We helpen je graag bij het ontdekken van de oorzaak en het vinden van de beste behandeling. Je kunt voor veelvoorkomende aandoeningen onderaan deze pagina kijken.
Voorkomende aandoeningen
Wat kunnen wij doen?
We gaan samen kijken naar de klacht. Naast een diagnose stellen proberen we met je de oorzaak te achterhalen. Dit doen we om in de toekomst de klacht te kunnen voorkomen. Dit gebeurt met een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek. Soms maken we ook gebruik van echografie om ‘in’ de voet of enkel te kijken. Na het gesprek en lichamelijk onderzoek kunnen wij vaak goed inschatten of het nog nodig is om aanvullend onderzoek aan te vragen bij de huisarts. Hierbij kun je denken aan een foto of een MRI-scan, echter is dit vaak overbodig. Ook kunnen we je in overleg verwijzen naar een podotherapeut van Voetencentrum Wender waarmee wij nauw samenwerken.
Wat zijn de behandelmogelijkheden?
Op basis van de diagnose maken we samen een plan op maat om naar jouw doelen toe te werken. Binnen onze praktijk hebben we veel mogelijkheden om je zo goed mogelijk te helpen. We zullen je informeren en adviseren over de klacht. Daarbij vormt oefentherapie vaak de basis voor het herstel na een blessure. Vaak is de belastbaarheid van je voet of enkel lager geworden en daarom is een geleidelijk opbouw (verhogen belasting) middels oefentherapie vaak leidend in het herstelproces. Indien nodig kan er naast oefentherapie gebruik worden gemaakt van Shockwave, EPTE of vliegwieltraining. Dit zijn aanvullende behandelmogelijkheden bij peesklachten die vaak voorkomen rondom de voet en enkel. Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je behandeld worden? Maak dan direct een afspraak.
Maak kennis met onze specialisten!
Cor van Panhuis
Meer weten?
Kelvin Mateman
Meer weten?
Bram Bulsink
Meer weten?
Matthijs Ebbers
Meer weten?