Heupklachten
Heupklachten kunnen je op allerlei manieren beperken, soms alleen tijdens het sporten maar ook bij bijvoorbeeld het opstaan uit bed. Soms is het bijna niet mogelijk om op het been te staan door pijnklachten. Het kan stijf aanvoelen, stekende pijn geven of ‘alleen’ wat zeuren. Vaak kunnen we veel van de heupklachten samen met je oplossen. Als we dit niet samen kunnen, en er verder onderzoek nodig is, sturen we je in overleg door om verder onderzocht te worden. Heb je heupklachten? Bij ons kun je vaak snel terecht om een intake in te plannen en de behandeling te starten.
Soorten heupklachten
De heup is ingewikkeld, klachten kunnen dan ook veel verschillende oorzaken hebben. Het kan komen door bijvoorbeeld spieren, denk aan je liezen of bijvoorbeeld de heupstrekkers, welke je zomaar tijdens het trappen van een bal kunt verrekken. Klachten rondom de heup kunnen ook komen door overbelasting, ‘verkeerd’ of anders bewegen maar ook door een ‘degeneratief/versleten’ gewricht, ook wel heupartrose genoemd. Je kunt pijn diep in de lies voelen, aan de voorkant van het been, rondom de billen of aan de zijkant van je been. Slijmbeurzen, spieren, pezen, kraakbeen of aanhechtingspunten kunnen pijn veroorzaken. We helpen je graag bij het ontdekken van de oorzaak en het vinden van de beste behandeling. Je kunt voor veelvoorkomende aandoeningen onderaan deze pagina kijken.
Voorkomende aandoeningen
Wat kunnen wij doen?
Tijdens de eerste kennismaking willen we door middel van een gesprek het verhaal in kaart brengen. Op basis van deze informatie en het lichamelijk onderzoek stellen we een diagnose. Als we denken dat het nodig is, sturen we in overleg met jou en je huisarts je door voor mogelijk verder onderzoek; denk hierbij aan een foto of MRI-scan. Heel vaak is dit niet nodig. Middels een juiste diagnose, samen opgestelde realistische doelen en een bijbehorend behandelplan verbeteren de klachten vaak. We willen niet alleen de pijn van nu verhelpen of verlichten, maar vooral ook de oorzaak behandelen. Zo blijven in de toekomst je klachten ook weg! Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen, maak dan direct een afspraak.
Wat zijn de behandelmogelijkheden?
Op basis van de diagnose maken we samen een behandelplan op maat om naar jouw doelen toe te werken. Binnen onze praktijk hebben we veel mogelijkheden om je zo goed mogelijk te helpen. We zullen je informeren en adviseren over je klacht. Daarbij vormt oefentherapie vaak de basis voor het herstel na een blessure. Veel klachten ontstaan door langdurige overbelasting of door een acuut hoge belasting. In beide gevallen willen we de belastbaarheid rondom de knie opbouwen of onderhouden. Shockwave zetten we bij peesblessures vaak, naast de oefentherapie (met daarbij soms vliegwieltraining). Ook EPTE is bij langdurige peesklachten een optie. Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je behandeld worden? Maak dan direct een afspraak.
Ons team staat voor u klaar!
Cor van Panhuis
Meer weten?
Edith Damen
Meer weten?
Bram Bulsink
Meer weten?
Dianne Kuenen
Meer weten?
Kelvin Mateman
Meer weten?
Marieke Geven
Meer weten?
Matthijs Ebbers
Meer weten?